Bij stroomstoring altijd kosteloos nieuw WRM-examen

Vanaf 1 oktober zal in het geval van een computer- of stroomstoring niet meer overgegaan worden op een schriftelijk examen. Kandidaten hebben dan recht op een nieuw kosteloos examen.

 

Kosteloos

Met de ingang van 1 oktober 2015 gaat het IBKI artikel 30 van het examenreglement aanpassen. Vanaf dan zullen examens met langere computer- of stroomstoringen in geen enkel geval meer voortgezet worden met een schriftelijke vragenset. Kandidaten hebben recht op een nieuw kosteloos examen wanneer de storing langer dan 30 minuten duurt.

Nieuwe examendatum

Na de storing zal de examencommissie direct nagaan of het mogelijk is om een nieuwe examendatum te geven. De commissie kan dan noteren welke deelnemers op die datum examen willen doen. Kandidaten die niet beschikbaar zijn op die datum worden door het IBKI gebeld voor een andere datum.

De reden voor de wijziging

Er is een aantal redenen voor de aanpassing van artikel 30. Ten eerste komen computerstoringen zelden voor. Het is daarom niet altijd gegarandeerd dat de schriftelijke toets op de meest actuele vragenbank is gebaseerd. Het afschaffen van de schriftelijke noodsets van toetsen vermindert daarnaast de kans op fraude.

Bron: rijschoolvandaag.nl