Veel positieve reacties over het RijschoolCongres 2015

Na het grote succes van De Nationale Rijschoolbeurs vorig jaar, vond dit jaar op zondag 6 september de eerste editie van het RijschoolCongres plaats in Nieuwegein. Rijschoolhouders uit het hele land kwamen bijeen en genoten van een gezellige dag vol inspirerende en leerzame workshops.

Voor het RijschoolCongres 2015 was afgelopen zondag de straat van De VerkeersAcademie afgesloten. Om half elf kwamen de eerste bezoekers zich melden. Vol enthousiasme waren de sprekers bezig met de laatste voorbereidingen voor de workshops die om 11:00 uur zijn begonnen. Bezoekers hebben kennis opgedaan tijdens de workshops over mobiliteit en leasing, NLP voor rijinstructeurs, innovatief ondernemen en social media voor rijscholen.

Tussen de workshops door was er ruimte voor een hapje en een drankje op het horecaplein waar standhouders flink hadden uitgepakt. BOVAG-rijscholen, RijschoolMedia2GO, Ford, KIA en Hyundai Motors waren aanwezig en gingen het gesprek aan met bezoekers. Lesautoverhuur.nl showde diverse lease modellen, VeKaBest de nieuwste theorie-leermiddelen en Els en Peter Claassen hun dubbele bedieningen. “Het was een leuke, leerzame en gezellige dag” geeft Gijs Kantelberg aan van De VerkeersAcademie.

Mobiliteit en Leasing

Namens Lesautoverhuur.nl heeft Barend Lambrechtsen, directeur van KPI Training, de workshop over mobiliteit en leasen verzorgt. “Wij kregen veel praktische vragen over de veranderingen die gaan plaatsvinden vanaf volgend jaar op het gebied van leasing. De impact op de bedrijfscijfers is groot en ik ben blij dat ik veel rijschoolhouders heb kunnen informeren over wat er komen gaat”- aldus Barend Lambrechtsen.

Innovatief Ondernemen

Rijschoolhouders hebben uitleg gekregen over hoe zij hun rijles waardevoller kunnen maken met Dation en de RijbewijsApp. Vooral de mogelijkheden om de lesprijs te verhogen en je te onderscheiden op service en kwaliteit waren voor velen een ‘eye-opener’. In de Dation stand konden rijscholen alle tools live bekijken en uitproberen.
“Al met al een gezellig drukke dag waar we veel (nieuwe) rijschoolondernemers hebben leren kennen”- aldus Wouter Eijkelenkamp.

Social media voor rijscholen

Effectieve marketing hoeft niet duur te zijn, hierover hebben bezoekers uitleg gekregen tijdens de workshop “social media voor rijscholen”, gegeven door Ralf Jansen, zelf een rijschoolhouder. “Ik ben via De VerkeersAcademie in contact gekomen met RijschoolMedia2GO. Ik heb de commerciële bijscholing gevolgd en binnen enkele maanden had ik een volle agenda. Toen ik werd gevraagd om mijn ervaringen te delen over het inzetten van online marketing was ik blij verrast. Het was een leuke dag vol positieve reacties en ik heb genoten van de gezelligheid”- aldus Ralf Jansen.

NLP voor rijinstructeurs

NLP voor rijinstructeurs gaat over effectief communiceren met cursisten en de mate waarin je invloed hebt op de beleving en gedachten van een ander.  “ Een interessante workshop voor mij en veel positieve reacties van mede rijschoolhouders. Wat ik zeg en hoe ik het zeg is heel belangrijk en ik ga het zeker toepassen in de praktijk, daarmee verwacht ik efficiënter te kunnen communiceren. “- aldus Maarten Wegman.

RijschoolCongres: kennis delen en netwerken

Iedereen was het erover eens, alle bezoekers en standhouders hebben met elkaar goede zaken kunnen doen. “Wij zagen gemotiveerde ondernemers met passie voor het vak die gekomen waren om nieuwe dingen te leren. Mooi om te zien dat er veel belangstelling is voor meer kennis en innovatie onder rijschoolhouders”- aldus Yana Ivanova van RijschoolMedia2GO.

Erik Kantelberg van VeKaBest heeft afgelopen zondag nieuwe- en bestaande relaties mogen begroeten. “Wij hechten veel waarde aan relatiebeheer en ik vond het leuk om de mensen die gebruik maken van onze theoriemiddelen weer eens te zien. Hiermee hebben wij een top dag gehad en hoog gescoord afgelopen zondag”- aldus Erik Kantelberg.

 

Bron: rijschoolvandaag.nl